Jæren Naturmedisin

Fotsone er ein av mange metodar som baserer seg på det såkalte holografiske prinsipp, dvs at heilheten avspeilar seg i ein liten del av organismen (f eks at eikvar celle inneheld informasjon om heile kroppen). Soneterapi stimulerer funksjonane til indre organ, løsyer opp blokkeringar og aukar blodsirkulasjonen. Ved å massera reflekssoner kan blokkeringar og stagnasjonar løysast opp slik at den naturlege sirkulasjonen av energi, blod og lymfe vert opprettholdt og kroppen vert tilhela meir effektivt. Når det oppstår sjukdom i eit organ eller i eit område av kroppen, vil det føre til at tilsvarende soner på føtene blir ømme ved trykk.

Korleis virker fortsone?

Kvar kjem fotsone i frå?

Fotsoneterapi har sine røter heilt frå to tusen år før Kristus. Metoden var kjent innanfor fleire kulturar i Egypt, Kina, India og hjå indianarane. 

Soneterapi er ei av verdas eldste former for legekunst. Forseggjordte friser i gravkamre fortel si klare historie. Seinere har både sør og nordamerikanske indianarar nytta metoden, med eller uten inspirasjon fra Egypt.

I vårt århundre fatta ein amerikanar ved navn  William Fizgerald  interesse for heilhetsprinsippet. Hans arbeid vart vidareført av Eunice Ingham,  som spesialiserte seg i fotsoneterapi. Metodane ho har utvikla dannar grunnlag for dagens fotsoneterapi.


Til info har eg ikkje etter norsk lov, høve til å fortelja kva plager eg bruker fotsoneterapi mot. Eg kan heller ikkje visa til nokre erfaringar, effektpåstandar, forsking eller statistikk.


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.10 | 18:40

Merkbar god lesning!!!! Takk som deler! =)

...
22.09 | 19:23

Godt å lese og kjenne at dette er jeg hjemme i, det har vært med meg igjennom livet, har lært det og integrert det fra den beste læremesteren ever!
Mvh Kirsten

...
22.09 | 02:35

Veldig bra skrevet, Jens! Jeg er glad for at jeg har vært og er elev av deg. Håper du har det bra. Hilsen Marianne Wæhler Gustavsen

...
22.03 | 16:08

:)) Takk for at du finnes. Dyktige læremester jeg er stolt av å ha vært din student :))mvh. Tove Gunn Skjulestad

...
Du liker denne siden